tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Anställd missade fakturera miljonbelopp

Publicerad: 16 augusti 2019, 05:57

Foto: Johan Wahlgren

En anställd vid Region Uppsala missade att fakturera sjukresor för personer från andra län under två och ett halvt år, skriver Upsala Nya Tidning. Totalt rör det sig om upp emot en miljon kronor som regionen har gått miste om.

Ämnen i artikeln:

Akademiska sjukhusetRegion Uppsala

Vid sjukresor för personer från andra län till Akademiska sjukhuset i Uppsala är det initialt Region Uppsala som står för kostnaden. Sedan ska patienternas hemlän vidarefaktureras för summan.

– Vi håller fortfarande på att undersöka omfattningen av bortfallet, men i nuläget rör det sig om någonstans mellan 500 000 och 1 miljon kronor, säger Helena Klange, press- och kommunikationschef vid Region Uppsala, till tidningen.

Enligt UNT ska den anställde ha valt att inte lära sig arbetsmomentet att vidarefakturera sjukresorna.

– Det är jätteolyckligt att det har skett, men det är ingen som har gagnats av det här. Utan det är ett ekonomiskt bortfall för regionen som vi nu jobbar med att få tillbaka, säger Helena Klange.

Hittills har Region Uppsala lyckats få betalt för de sjukresor som gjordes under 2019, däremot är det inte säkert att det går att fakturera resor som gjordes 2017 och 2018.

– Vi har ett kontrollprogram med olika kontrollpunkter när det gäller ekonomin. Men i det här fallet fanns inte den här översynen med. Här kan vi konstatera att vi brustit i vår interna kontroll, säger Johan Wadman, trafikdirektör vid Region Uppsala.

Medarbetaren vid Region Uppsala har fått en skriftlig varning och riskerar att bli av med jobbet om faktureringen fortsatt missköts.

TT

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev