Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Anställningsstopp ska bromsa skenande budgetunderskott

Publicerad: 3 juli 2009, 08:30

Ingen personal får anställas vid Universitetssjukhuset i Lund. Det är sjukhusledningens motdrag för att förhindra att det hotande underskottet växer sig ännu större.


Totalt anställningsstopp råder på Universitetssjukhuset i Lund sedan i går eftermiddag, torsdag. Stoppet gäller alla yrkeskategorier och samtliga anställningsformer.

Orsaken är det stora budgetunderskott som sjukhuset förväntar sig. I dag verkar ett underskott på 170 miljoner kronor troligt för 2009. Men om kostnadsutvecklingen fortsätter som hittills skulle underskottet kunna stiga till 270 miljoner kronor, förklarar sjukhusledningen i ett pressmeddelande.

Stoppet gäller inte nyanställningar som redan är avtalade. Mycket väl fungerande verksamheter kan också möjligen få nyanställa, om det är absolut nödvändigt.

Enligt pressmeddelande har problemen med antalet vårdplatser på sjukhuset lättat en smula. Därför har sjukhuset nu beslutat att dra tillbaka de åtgärder som tidigare använts för att lösa bristen, som överbeläggningar och extrainkallad personal.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev