Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ansvariga på Karolinska slutar svara på frågor

Publicerad: 11 mars 2009, 11:17

Karolinska universitetssjukhuset stryper informationen om fallet med den dråpmisstänkta läkaren. Nu hänvisas alla frågor till presschefen Klas Östman.


Efter att ha legat lågt under de första dagarna har åklagarsidan börjat släppa detaljer om vad det är den dråpmisstänkta läkaren anklagas för. I går, måndag, avslöjade Erika Lejnefors, vice chefsåklagare vid Västerorts åklagarkammare, att det inte finns någon information i journalen om att den döda lilla flickan injicerats med tiopental.

Trots de nya uppgifter kommer läkarens arbetsgivare Karolinska universitetssjukhuset i Solna inte att vidta några åtgärder.

– Vi gör ingenting särskilt. Nu låter vi utredningen skötas av polis och åklagare. Vi bedriver ingen parallell utredning, säger presschefen Klas Östman till Dagens Medicin.

Tidigare har både chefläkaren Stefan Engqvist och barndivisionens chef Barbro Fridén uttalat sig om fallet i olika medier. Nu stryper Karolinska universitetssjukhuset informationen. Från och med i dag hänvisas alla frågor från journalister till Klas Östman.

– Det är av arbetsekonomiska skäl. Stefan och Barbro har fått ägna nästan hela sin arbetstid åt att svara på frågor den senaste veckan. Sedan tycker vi att debatten har blivit tillräckligt vildvuxen ändå, säger han till Dagens Medicin.

Hur menar du med vildvuxen?

– Det finns väldigt många olika utspel från olika parter. Vi känner att det är nog nu.

Ska det här tolkas som att ni lägger locket på?

– Så ska det absolut inte tolkas. Vi säger samma sak som vi har sagt hela tiden. Nu har vi ingenting mer att tillägga.

Relaterat material

Åklagaren planerar gå ut med mer medicinsk information

Nya uppgifter: Preparat i kroppen var inte journalfört

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev