Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Apotea öppnar nytt på Lidingö

Publicerad: 27 februari 2017, 12:34

Nätapoteket Apotea växer och öppnar en ny enhet på Lidingö utanför Stockholm. De nya lokalerna är avsedda för expedition av och rådgivning om läkemedel.


Ämnen i artikeln:

Apotea

Pär Svärdson, vd för Apotea, säger till Dagens Apotek att han räknar med att den nya enheten ska vara igång om ungefär en månad.

– Om två månader räknar vi med att vara i full drift.

Apotea har sitt säte i Morgongåva nordväst om Uppsala och det är där både lagret och all verksamhet finns i dag. Enligt Pär Svärdson öppnar den nya enheten för att det är svårt att rekrytera fler apotekare och receptarier i Morgongåva när företaget nu expanderar.

Nu flyttar vi jobben till Stockholm i stället för att flytta farmaceuter till Morgongåva – Pär Svärdson

– Vi har rekryterat alla farmaceuter vi har kunnat i regionen, men det räcker inte då den receptbelagda delen av vår verksamhet växer oerhört snabbt.

– Vi har märkt att vi får många ansökningar om att börja jobba hos oss från Stockholm så nu flyttar vi jobben till Stockholm i stället för att flytta farmaceuter till Morgongåva.

De cirka 40 apotekare och receptarier som arbetar i Morgongåva kommer att arbeta kvar där. Till den nya enheten ska cirka 20 farmaceuter anställas inledningsvis.

SAMUEL LAGERCRANTZ

Ämnen i artikeln:

Apotea

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev