Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Apotek Hjärtats talangsatsning har startat

Publicerad: 29 juni 2017, 08:43

Heaven Bereket leder Apotek Hjärtats talangsatsning.

Foto: Martin Wallström

Startskottet har nu gått för Heaven Bereket och Apotek Hjärtats talangsatsning.


Ämnen i artikeln:

Apotek Hjärtat

Sedan i december har Heaven Bereket lett Apotek Hjärtats satsning på nya talanger. Bakgrunden till satsningen är att Apotek Hjärtat sett en efterfrågan på en individanpassad kompetensförstärkning hos farmaceutstudenter.

Tanken är att bidra till studenternas personliga utveckling och vara ett stöd för dem i början av deras karriärer. Under våren har tio farmaceutstudenter fått plats i programmet. Startskottet gick den 26 maj, med en kickoff.

– Det är en väldigt spännande grupp, med studenter från Göteborg, Kalmar och Uppsala. De har valts ut utifrån ett antal case-frågor, intervjuer samt utifrån sin inställning och sina ambitioner, säger Heaven Bereket, HR-konsult och talangsamordnare på Apotek Hjärtat.

Av totalt 40 sökande valdes tio ut, fem apotekar- och fem receptariestudenter ska under hela sommaren arbeta på Apotek Hjärtat. Parallellt med det sista året på utbildningen går studenterna på ett antal föreläsningsdagar, samt deltar i kontinuerliga möten med olika typer av utveckling och stöd.

– Deltagarna ska därmed få en bra grund att stå på inför den fortsatta karriären, säger hon. Förutom regelbundna arrangerade träffar får de också löpande träffa sina respektive handledare.

– Studenterna i talangsatsningen är spridda på flera orter. De har till gång till ett digitalt verktyg som är en förutsättning för kontinuitet, så att det verkligen blir en personlig utveckling. Det kan vara allt från att vi tillsammans gör 360-gradersutvärderingar, till att de stöttar varandra individuellt, säger Heaven Bereket.

Deltagarna får en chans att fundera på framtida karriärvägar och möjligheter att specialisera sig.

– I dag är möjligheterna att gå in i olika yrkesroller större än tidigare. Man kan exempelvis arbeta på olika typer av apotek, med olika inriktning och öppethållanden.

Om en person exempelvis upptäcker att denne vill fördjupa sig i ledarskapsfrågor kan apoteket erbjuda det i uppföljande moduler. Detta innebär att man ser över möjlighet till fortsatt utbildning inom Apotek Hjärtat.

– Redan i slutet av utbildningen ger vi individanpassat stöd för farmaceutstudenterna så att de kan identifiera nya möjligheter till en framtida karriär, utifrån deras engagemang, självförtroende och kompetens, säger Heaven Bereket.

Heaven Berekets egen väg till en karriär i branschen inleddes med en olycka, läs vår personliga intervju med henne här.

Relaterat material

Trafikolycka banade väg för karriären

MARTIN WALLSTRÖM

Ämnen i artikeln:

Apotek Hjärtat

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev