Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Apotekare, kock och ekonom blir trefaldig apoteksägare

Publicerad: 6 maj 2010, 08:50

Apotekare, kock och ekonom blir trefaldig apoteksägare

Foto: Lotta Fors.

Luleåbördiga apotekaren Lotta Fors, som också är företagsekonom och kock, tar över tre apotek inom Apoteksgruppen. Hon har längtat efter ett eget apotek ända sedan hon tog sin apotekarexamen.


Lotta Fors tar över majoritetsägandet av Apoteksgruppen-apoteken Orren i Hägersten, Myran i Johanneshov och Tärnan i Luleå.

I Luleå, där Lotta Fors har sin bakgrund, tar hon över redan den 2 juli och i Stockholm någon gång i augusti, berättar hon.

Varför vill du driva apotek?

–  Det har alltid varit en dröm. Någon gång måste väl ändå monopolet falla så jag kan få ett eget apotek, har jag tänkt ända sedan jag var färdig med apotekarutbildningen, säger Lotta Fors, som förutom apotekarutbildningen har en fil mag i företagsekonomi.

Hur tycker du apotek ska drivas?
­
–  Jag tror på kundbemötande. Gå fram och prata med kunden, göm dig inte bakom hyllorna. Kunden är där för att han eller hon behöver något. Det är inte som när man går in i en klädaffär bara för att titta.

Vad har du för planer för dina apotek?

–  Jag älskar själv att resa så jag kommer att satsa på resevaccinering och andra vaccin. Och andra produkter som man behöver när man reser. Eftersom jag arbetat som kock och är intresserad av mat vill jag se functional food på apoteken. Överhuvudtaget vill jag ha en inriktning mot livskvalitet och välmående. Till apoteket kommer man inte bara för att man är sjuk, utan för att man inte ska bli sjuk.

Apoteken som Lotta Fors tar över har en omsättning på cirka 30 miljoner kronor vardera och 6–7 anställda per apotek.

Lotta Fors arbetar i dag som produktspecialist på Mundipharma, och det kommer hon att fortsätta med på halvtid vid sidan av apoteksägandet – åtminstone till hösten.

– Sedan får vi utvärdera hur det har fungerat. Jag vill vara närvarande på alla tre apoteken så mycket som möjligt, särskilt ute på egenvårdavdelningarna.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev