Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Apotekare öppnar eget

Publicerad: 5 januari 2011, 12:37

I helgen öppnar apotekaren Kerstin Parment det privata apoteket P/S Apotek i Vasastan i Stockholm.


Efter flera års arbete inom internationell läkemedelsindustri bestämde sig Kerstin Parment för att öppna ett eget öppenvårdsapotek.

– Omregleringen av apoteksmarknaden gjorde det möjligt och det är naturligtvis jättespännande att få vara med i ett sådant förändringsarbete, säger hon till Dagens Apotek.

Förutom apotekarutbildning har Kerstin Parment även en Master of Business Administration-examen från Handelshögskolan i Stockholm. Hon är själv vd för företaget och äger P/S Apotek tillsammans med en affärskompanjon.

– Jag hoppas givetvis att det ska bli fler apotek i framtiden, men jag tar ett i taget, säger Kerstin Parment.

På lördag öppnar apoteket på St Eriksplan i Stockholm, med IT-lösningen Maxx från Receptum installerad.

Just nu har P/S Apotek sju anställda och fler ska det bli. Apoteket kommer att ha öppet sju dagar i veckan, under tolv timmar på vardagarna. De långa öppettiderna och en hög servicenivå är strategier för att profilera företaget.

– Jag har försökt handplocka personal och har flera anställda som är dubbelutbildade, till exempel en receptarie som även är undersköterska och en apotekstekniker som har en universitetsutbildning i nutrition, säger Kerstin Parment.

Apotekslokalen är 170 kvadratmeter. Intill den finns det sidolokaler på 300 kvadratmeter där en läkarpraktik kommer att hyra in sig.

– Det är ett separat företag som kommer att ha vaccinationsservice och medicinsk rådgivning. Vi vill ha en helhetssyn på hälsa så ett visst samarbete kommer det också att bli, berättar Kerstin Parment.

I sidolokalerna kommer dessutom apoteket att ordna föreläsningar för allmänheten.

– Vi hoppas kunna locka till oss kunder genom att ha ett intressant program, säger Kerstin Parment.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News