Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Apotekare tar över Delfinen

Publicerad: 6 september 2010, 10:22

Apotekarna Gabriela och Peter Gyllbäck är senast i raden av nya ägare som öppnar inom Apoteksgruppen. I dag, måndag, tar de över apoteket Delfinen i Nacka.


Gabriela Gyllbäck, som tidigare arbetat med extemporeläkemedel på APL, blir apotekschef på apoteket Delfinen på Nacka närsjukhus. Peter Gyllbäck kommer att arbeta deltid inom Astra Zeneca och blir läkemedelsansvarig för Delfinen.

I morgon, tisdag, öppnar apoteket Mården i Åby utanför Norrköping, i samma kedja. Ny ägare är Per-Inge Larsson som är specialistsjuksköterska och tidigare har arbetat inom läkemedelsindustrin och med hälsokost.

Även apoteket vid Löwenströmska sjukhuset i Upplands Väsby har fått en ny ägare: Mahbobeh Rajabi som är utbildad i biomedicin, systemvetenskap och medical management på Karolinska institutet. Hon har fram tills nu arbetat som biomedicinsk analytiker och utbildare vid Mitthögskolan.

– Jag är glad och stolt över att ta över apoteket i Löwenströmska sjukhuset och kommer också att bjuda in personal från sjukhuset för att informera och utbyta erfarenheter för att utveckla de lokala läkemedelstjänsterna, säger Mahbobeh Rajabi i ett pressmeddelande.

Annika Saxevall, Agneta Nilsson och Barbara Matkovic har tillsammans tagit över apoteket Biet i Veddige, där de arbetat tillsammans i flera år. Dessutom har de köpt apoteket Uttern i Tvååker ihop.

I Smålandsstenar har apotekschefen Annika Hagstrand öppnat apoteket Enen i ny regi inom Apoteksgruppen. Och i Västerås har apotekaren Khaled Bukani och receptarierna Catharina Olsson och Janet Tulgar tagit över apoteket Humlan.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev