Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Apotekarstudent vann SM i Ordvits

Publicerad: 25 mars 2013, 13:46

Hallå där, apotekarstudenten Fabian Göransson, 23, som vann SM i Ordvits i helgen. Hur var det?


– Det var spännande. Jag hade vunnit delfinalen i Göteborg tidigare under veckan. Eftersom jag vann där kände jag att jag kunde vara nöjd hur det än gick. Men det funkade bra under helgens final.

Hur gick det till?

– Det började med att vi sju finalister fick dra en monolog med förskrivet material. Publiken röstade på sina favoriter med lappar. Sedan följde en duellrond bland de fyra som gick vidare, där de lade upp en bild som man skulle skämta om tills man inte kunde komma på något mer. Sista delen fick vi fem bilder var att skämta om. Sedan vann jag på sudden death.

Vilka skämt är roligast att dra, de förskrivna eller improvisationen?

– Improvisationen är absolut roligast, det är lite mer tävling och lite mer dynamiskt. Det är nog det som är min starkaste gren, jag är snabb i huvudet och rapp i käften.

Hur skrapar man ihop sitt förskrivna material?

– Jag har ordvitsat mycket på Facebook. Bland annat har jag haft ett halloween-vitsmaraton och testat om jag kan komma på ett skämt om dagen. Då har jag också kunnat mäta vilka skämt som har fått mest likes.

Har du alltid intresserat dig för ordvitsar?

– Nej, inte så jättelänge, det tog fart när jag flyttade till Göteborg för att plugga. Jag är engagerad i medicinarspexet och är en av årets manusförfattare och där har vi en kultur som uppmuntrar ordvitsande.

Du gör din sista termin på apotekarprogrammet nu. Kan du ha nytta av dina ordvitsartalanger i yrket?

– Man kan nog lätta upp stämningen med kunderna kanske, som en liten icebreaker.  Men man får ju vara lite försiktig också, så att man inte skämtar för mycket och förlorar i professionalitet.

CHARLOTTA KJELLBERG

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev