Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Apoteken nobbar Almedalen – igen

Publicerad: 13 juni 2016, 09:48

Den 3 juli smäller det på Gotland. Då inleds Almedalsveckan – årets orgie i debatter. Men den som hoppas möta apotekskedjorna lär blir besviken. Precis som i fjol är det ont om arrangemang kopplade till apotekssvängen.


Efter att ha gjort en djupdukning i den officiella kalendern kan Dagens Apotek konstatera att kedjorna inte längre tycker att Almedalen är en viktig plats att synas på. Tendensen var ungefär densamma i fjol efter några intensiva somrar efter omregleringen.

I dagsläget finns bara nio seminarier med apoteksanknytning inlagda i den officiella Almedalskalendern. Av dessa är det blott två som har ett hundraprocentigt branschfokus.

Det ena arrangeras av Sveriges Apoteksförening som den 6 juli ställer frågan vad apoteken kan göra för att förbättra läkemedelsanvändningen. Deltar i den diskussionen gör vd Johan Wallér, apotekaren Thony Björk samt riksdagsledamöterna Emma Henrikson (KD) och Kristina Nilsson (S).

På det andra ska Apoteket AB:s vd Ann Carlsson som enda medverkande berätta hur apoteken kan stoppa kostnadsexplosionen i vården. Det gör hon på ett seminarium som tidningen Dagens Nyheter anordnar den 7 juli.

Ingen av apotekskedjorna har något eget evenemang i år i Visby. Apoteket AB är dock hyfsat flitigt när det gäller att besöka andras. Förutom vd Ann Carlsson är även kedjans hållbarhetschef Anna Rogmark på plats i Visby för att delta i ett annat event som Dagens Nyheter har under rubriken ”Ett hållbart näringsliv?”.

Eva Fernvall, chef för samhällskontakter på Apoteket AB, är också i Visby för att medverka i ett seminarium om e-hälsolösningar som konsultbolaget Sirona Health Solutions står värd för. Och kedjans hälsostrateg Marianne Norelius deltar när forskningsinstitutet Rise AB sätter fokus på preventiva hälsotjänster med individen i centrum.

I skrivande stund innehåller den officiella Almedalskalendern nära 3 400 programpunkter under veckan som pågår mellan den 3 och den 10 juli.

Dagens Apotek åker precis som förra året till Almedalen. Har du tips på evenemang som vi bör bevaka? Hör av dig till vår kvinna på plats Charlotta Kjellberg, charlotta.kjellberg@dagensapotek.se.

Relaterat material

Rundabordssamtal ny strategi i Almedalen

Annika Carpman

Reporter

annika.carpman@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News