Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Apoteket AB fick dostjänst

Publicerad: 28 mars 2012, 09:29

Bara Apoteket AB uppfyllde alla krav i upphandlingen av dosläkemedel i Stockholm och på Gotland.


Stockholms läns landsting och Region Gotland fortsätter att anlita Apoteket AB för leverans av dosläkemedel fram till 2016.

Fyra företag hade lämnat in anbud, men bara Apoteket AB uppfyllde samtliga krav som ställdes i upphandlingen. Det framgår av Stockholms läns landstings upphandlingsrapport.

Företaget Grundstenen AB var inte registrerat för inbetalning av F-skatt när anbudet lämnades in. Bonver Logistics AB lämnade inte in någon bränsledeklaration. Och Svensk Dos AB uppfyllde inte kravet på att lämna in en samlad plan över leveranser och leveransadresser med sitt anbud.

Därmed blir det Apoteket AB som får fortsätta leverera dosläkemedel till cirka 27 000 patienter i Stockholms län och 1 100 i Region Gotland.

Det nuvarande avtalet gäller fram till årsskiftet. Det nya gäller fram till 31 december 2015 och kan förlängas i ytterligare två år.

– Vi ser fram emot att tillsammans med landstinget utveckla kvaliteten kring dostjänsten, säger Ann Carlsson, vd för Apoteket AB, i ett pressmeddelande från företaget.

LINA ÖSTERBERG

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev