Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Apoteket AB sade upp franchisekontrakt

Publicerad: 19 augusti 2013, 06:33

Efter att en franchisetagare fört en tvist med Apoteket AB till skiljedomstol sades hennes kontrakt upp av det statliga företaget.


Under torsdagen förra veckan uppgavs apoteket Fasanen i Malmö vara stängt för inventering. Men nu uppger Sydsvenskan att det inte stämde.

I stället hölls ett möte på apoteket där försäljnings- och regionansvariga meddelade de anställda att franchiseavtalet för apoteket hade sagt upp och att de anställda erbjöds andra tjänster inom Apoteket AB.

Uppsägningen av franchisetagarens kontrakt kom någon dag efter att hon hade bestämt sig för att föra en tvist hon hade med Apoteket AB till skiljedomstol.

Anders Fernlund som företräder franchisetagaren i skiljedomstolen uppger att Apoteket AB skulle ha fört över tre till fem miljoner kronor i vinster till hans klient.

– Vi kräver de pengarna tillbaka. Och kräver dessutom skadestånd till följd av den felaktiga uppsägningen, säger han till Sydsvenskan.

Eva Fernvall, varumärkeschef på Apoteket AB, säger till tidningen att apoteket inte har skött sina åtaganden.

– Vi har försökt hitta lösningar, men kom inte överens.

De anställda är kritiska till den statliga aktörens agerande.

–  Det här är ett sätt att skrämma iväg en påstridig franchisetagare som gjort sig hörd – och skrämma andra franchisetagare till lydnad.

Apoteket AB vill nu driva apoteket i egen regi.

SAMUEL LAGERCRANTZ

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev