söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Apoteket antar en ny etikpolicy

Publicerad: 8 juni 2009, 13:16

Apoteket AB har tagit fram åtta nya policydokument – ett slags rättesnören för personalen i den förändring som företaget genomgår. Bland annat ingår en helt ny etisk policy.


De nya policydokumenten har godkänts av Apotekets koncernledning, och fastställts av styrelsen.

Bakgrunden är bland annat att bolagets tidigare koncernövergripande policy inte varit anpassad till den nya marknadssituation som företaget nu är på väg in i.

De nya policydokumenten berör områdena  kvalitet, sortiment, personal, varumärke, ekonomi och finans, säkerhet, miljö samt etik. Företaget ska också arbeta fram mer handfasta riktlinjer till respektive policydokument, men detta arbete är inte färdigt.

Bland nyheterna bland Apotekets policies märks att den tidigare kommunikationspolicyn ersatts av en varumärkespolicy.

Apoteket har också skrotat sin policy för forskning och utveckling, eftersom denna verksamhet på sikt kommer att försvinna från bolaget.

Även om etiska regler inte saknats tidigare, är företagets etikpolicy i tio punkter en nyhet. Här fastslås bland annat att personalen inte ska låta sig påverkas på ett otillbörligt sätt, att kundens hälsa bör sättas före egna eller andras särintressen samt att rådgivning ska baseras på dokumenterad kunskap och beprövad erfarenhet.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev