Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Apoteket får ny organisation

Publicerad: 23 Februari 2007, 10:26

Apoteket AB får en ny organisation och ny ledning. Detta för att stå bättre rustade för att möta den konkurrens som förmodligen blir resultatet då marknaden för läkemedelsförsäljning avregleras.


Den nya organisationen innebär att Apoteket AB delas upp i tre självständiga affärsområden: ett affärsområde med inriktning mot privatkunder, ett som arbetar med avtalskunder såsom landsting och kommuner, och det tredje området som står för sortiment och varuförsörjning till de två första affärsområdena.

Utöver denna omorganisation får Apoteket även en ny företagsledning. Ny i den omorganiserade ledningsgruppen blir Marianne Dicander Alexandersson, som blir chef för affärsområde privatkund. Marianne Dicander Alexandersson har tidigare varit vd för läkemedelsdistributören Kronans Droghandel.

– Inför konkurrensen, som vi räknar med kommer första januari 2009, behöver Apoteket renodla organisationen, öka affärsmässigheten, höja flexibiliteten och ta tillvara medarbetarnas engagemang, säger Stefan Carlsson, vd för Apoteket AB, i ett pressmeddelande.

Sveriges Farmacevtförbund skriver i ett pressmeddelande att de fackliga organisationerna står bakom förslaget till ny organisation, även om förbundet beklagar vad det anser vara en försvagning av den farmacevtiska kompetensen i den nya företagsledningen.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev