onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Apoteket fixar fel på sajt efter hård kritik från industrin

Publicerad: 1 juni 2009, 11:44

I ett argt brev till Apoteket AB pekar läkemedelsindustrins branschorgan Lif på flera kvalitetsbrister på monopolbolagets sajt, bland annat flera fel i funktionen "Mina mediciner". På Apoteket har man arbetat under helgen med att åtgärda felen.


Apoteket AB lanserade den 7 maj en uppfräschad version av sin webbsajt Apoteket.se, se artikel länkad här intill.

Sajten innehåller dock flera kvalitetsbrister, anser Per Manell, utvecklingschef på Lif. Förra veckan påtalade han dessa i ett brev till Erik Thorsell, som är kvalitetsdirektör på Apoteket AB, rapporterar nyhetsbrevet Pharma Online.

Problemen på apoteket.se handlar bland annat om saknade källangivelser, brister i funktionen "Mina mediciner" och att det ibland tar oacceptabelt lång tid innan startsidan på apoteket.se kommer upp på skärmen, enligt Per Manells brev.

– Det här är ett allvarligt observandum inför omregleringen. Vi hittade väldigt många fel i funktionen Mina mediciner för en enda patient och det är illavarslande, säger Per Manell till Dagens Apotek.

Enligt Pharma Online håller Erik Thorsell med om det mesta av kritiken.

– De brister som Lif har påtalat är sådant som måste åtgärdas och vi inledde ett arbete med detta redan i fredags. Det har också pågått under helgen, säger Erik Thorsell till nyhetsbrevet.

Enligt Per Manell fanns problemen på sajten inte före det att Apotekets sajt bytte skepnad i maj.

Apoteket.se får ansiktslyftning

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev