Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Apoteket säljer sexhjälpmedel

Publicerad: 6 mars 2008, 10:40

Apoteket AB ska på försök börja sälja sexhjälpmedel. Försöket är ett samarbete med RFSU.


Från och med juni kommer ett 50-tal utvalda apotek i landet att inleda ett försök med att sälja diverse sexhjälpmedel. Exakt vilka produkter som kommer att erbjudas kunderna är ännu ej bestämt men kommer att presenteras senare i vår när formerna för försöksverksamheten är slutgiltigt fastlagda.

 - Det kommer att vara ett begränsat sortiment, till exempel massageolja och massagestav, säger Apotekets presschef Elisabet Linge Bergman till Dagens Medicin.

 Vilka apotek som kommer att ingå i försöket är inte ännu bestämt. Främst är det större apotek runtom i landet, enligt Elisabet Linge Bergman.

 - Tanken med att ha försäljningen på de större apoteken med stor kundgenomströmning är att kunden ska kunna känna sig bekväm och anonym.

 Anledningen till att Apoteket nu inleder detta försök i samarbete med RFSU är, enligt Elisabet Linge Bergman, att företaget har märkt att det finns en efterfrågan bland kunderna för den här typen av produkter.

 - Det finns ett önskemål om att kunna köpa den här typen av produkter på apotek, och inte hänvisas till exempelvis "skumma" nätsidor. Sexualiteten är en viktig del av människors hälsa, och vi vill bidra till att avdramatisera detta, säger hon.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev