Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Apoteket samarbetar med digital veterinär

Publicerad: 19 april 2017, 09:05

Foto: pressbild

Apoteket AB har startat samarbete med den digitala veterinärkliniken FirstVet, och kan nu erbjuda djurägare att komma i kontakt med en veterinär oavsett plats.


Ämnen i artikeln:

Apoteket AB

Den digitala djurdoktorn FirstVet erbjuder råd av legitimerade veterinärer, snabba diagnoser och vid behov en remiss direkt till rätt klinik genom ett videomöte. Det skriver Apoteket i ett pressmeddelande.
För att få hjälp av en digital veterinär måste djurägaren först skapa ett konto och registrera djuret. Därefter får djurägaren svara på några enkla frågor om besvär eller sjukdom, och boka in en tid som passar för ett videomöte. En journal och/eller remiss skrivs som vid ett fysiskt veterinärbesök.
– Du får snabbt svar och kan i många fall undvika resan till veterinärkliniken. I de fall där behovet av ett besök hos klinik finns, får du en remiss till rätt veterinär. När djur plötsligt blir sjuka eller skadas är det skönt med snabb tillgång till veterinär, säger Malin Fredstorp, sortimentsansvarig på Apoteket, i pressmeddelandet.
Vanliga besvär som djur har fått hjälp med via FirstVet är kräkningar och diarré, ögon- och öronproblem, förgiftningar, klåda och hudproblem, hosta och nysningar, skador och olyckshändelser. FirstVet samarbetar med flera försäkringsbolag. FirstVet kan också erbjuda beteenderådgivning, rehabilitering och tandvård för hund och katt.

BOEL HALLDÉN

Ämnen i artikeln:

Apoteket AB

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev