Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Apoteket svarar inte på Konkurrensverkets frågor

Publicerad: 30 augusti 2007, 12:59

Apoteket AB har valt att inte svara utförligt på de frågor Konkurrensverket tidigare ställt till företaget. Frågorna gäller vilka planer Apoteket AB har för att möta en framtida avveckling av apoteksmonopolet.


– Våra framtida konkurrenter kommer främst att vara globala apotekskedjor. De har redan kunskap och erfarenhet av att verka i konkurrens och är säkert väl förberedda för att snabbt rulla ut sina organisationer i Sverige. Hur våra planer och strategier ser ut för att möta den konkurrensen vill vi egentligen bara diskutera enskilt med våra ägare, staten, säger Apotekets vd Stefan Carlsson, i ett pressmeddelande.

Apoteket vill inte lämna fullständiga svar på vad företaget anser vara mycket detaljerade frågor kring Apotekets planer inför en avreglering. Detta eftersom Apoteket menar att frågorna inte föranletts av misstanke om överträdelse av konkurrenslagen, utan av Konkurrensverkets uppdrag att föreslå regeländringar för att undanröja hinder för en öppen apoteksmarknad.

Apoteket menar att Konkurrensverkets utredningsbefogenheter är kopplade till konkurrenslagen, och att verkets uppdrag att föreslå regeländringar inte har stöd där.

Läs Konkurrensverkets skrivelse på myndighetens hemsida

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev