Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Apoteket vill att regeringen griper in mot Konkurrensverket

Publicerad: 17 oktober 2007, 15:05

Apoteket AB vänder sig nu till regeringen för att slippa lämna ut information om hur man tänker agera på en avreglerad apoteksmarknad.


Tonläget mellan Apoteket AB och Konkurrensverket har blivit alltmer uppskruvat sedan Apoteket vägrat lämna ut en del av den information som myndigheten krävt.

Det var i våras som Konkurrensverket först ville veta hur Apotekets planer för hur bolaget tänker agera inför en avreglering av apoteksmarknaden. Myndigheten har inte varit nöjd med Apotekets svar och vid flera tillfällen krävt tydligare och mer utförliga beskrivningar.

Nu har Apoteket vänt sig till regeringen för att den ska upphäva Konkurrensverkets senaste beslut, som fattades den 24 september, om att Apoteket ska lämna ut mer av sina planer. Att Apoteket vänder sig till regeringen beror på att den lag som Konkurrensverket stöder sig på endast kan överklagas hos regeringen.

I sitt överklagande påpekar Apoteket att man inte ska behöva lämna ut styrelseprotokoll från tiden före den 21 december 2006, det datum då beslutet om avregleringen fattades. Konkurrensverket har begärt ut samtliga protokoll från och med 2004.

Enligt Apoteket är det också orimligt att Konkurrensverket begär ut information utan att ange några konkreta misstankar om att Apoteket skulle ha överträtt konkurrenslagen.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev