onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Apoteksanställd får gå efter brott mot sekretessen

Publicerad: 27 mars 2008, 09:04

En apoteksanställd kvinna som på öppen gata avslöjade för flera personer att en kvinna åt antidepressiv medicin tvingas nu lämna sin anställning.


Det var förra hösten som en kvinna anställd på Apoteket stötte ihop med en annan kvinna på gatan i Luleå.

Den apoteksanställda ropade då åt den andra kvinnan att hon visste att hennes mor åt antidepressiv medicin och dessutom inte kunde betala för medicinen, skriver Norrländska Socialdemokraten.

Medicineringen och betalningssvårigheterna avslöjades därmed inte bara för dottern, utan också för de vänner hon var ute och promenerade med och för förbipasserande.

När kvinnan, som inte känt till att hennes mor åt antidepressiv medicin, berättade om det inträffade för modern blev denna mycket upprörd och kontaktade den apoteksanställdas chef.

Den apoteksanställda blev avstängd från sitt arbete och nu har hon och arbetsgivaren kommit överens om att anställningen ska avslutas.

– Det är en överenskommelse mellan henne och arbetsgivaren och det betyder att hon inte har fått sparken. Parterna kom överens och det är den bästa lösningen, säger Helena Westström, pressekreterare på Apoteket, till Norrländska Socialdemokraten.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev