Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Apoteksgruppen börjar sälja receptbelagt på nätet

Publicerad: 20 november 2014, 12:00

Apoteksgruppen kommer under våren 2015 att lansera e-handel av receptbelagda läkemedel på nätet.


Med den nya e-handeln kommer man kunna köpa receptbelagda läkemedel via Apoteksgruppens hemsida. Enligt Ola Ebenhart, it-chef på Apoteksgruppen, har det varit viktigt för kedjan att kunderna kan komma åt e-handeln från flera plattformar.

– Vår e-handel ska vara användarvänlig och anpassad för att kunna användas på till exempel mobiler och läsplattor. Det är vår huvudgrej när det gäller tekniklösningen, säger han.

Lösningen som kommer användas för recepthanteringen är Pharma Suite Online från Visma Retail och produkten kommer att integreras med Pharma Logica, det it-system som Apoteksgruppen använder.

Apoteksgruppen har haft en enklare e-handel för företagskunder, men det här bli första gången som kedjan ger övriga kunder möjligheten att handla online.

– Lanseringen innebär att vi är rustade för framtiden. Jag är övertygad om att kunders beteende förändras, och de kommer vilja kunna köpa sina läkemedel på ett sätt som de föredrar. Den kommer också innebära att det kommer att bli en omställning i hur vi organiserar oss, då vi tidigare mest har varit organiserade för att stödja fysiska apotek, säger Ola Ebenhart.

Till en början kommer man bara kunna handla receptbelagt, men enligt Ola Ebenhart kommer de antagligen komplettera med e-handel för andra produkter, såsom olika typer av egenvård.

Har ni upplevt någon utmaning när det kommer till att starta e-handel, med tanke på att Apoteksgruppen består av fristående apotek?

– Vi har valt att fokusera på att kombinera lokal service med möjlighet att handla online. Vi ser det inte som en utmaning, utan som en tillgång. Vi kommer använda de lokala apoteken för orderhanteringen, och utnyttja den lokala drivkraften. Alla är delaktiga i att skapa en service till kunderna.

ELSA TORELL

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev