måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Apoteksgruppen dubblar praktikplatserna

Publicerad: 8 april 2016, 08:56

Sara Würtz arbetar med hr-frågor på Apoteksgruppen. Foto: Apoteksgruppen

Apoteksgruppen satsar i höst på rekordmånga praktikanter. Dessutom får alla blivande farmaceuter en gratifikation efter praktiken.

Ämnen i artikeln:

Apoteksgruppen

Annika Carpman

annika.carpman@dagensmedicin.se


– Vårt medlemsråd har fattat ett strategiskt beslut att vi ska satsa mer på praktikanter. Vi har apoteksägare som är väldigt intresserade av att ha praktikanter och ser det som en viktig rekryteringsbas. Det är dessutom väldigt utvecklande för apoteken att ta emot praktikanter som kommer med färska kunskaper från universitetet, säger Sara Würtz, hr-koordinator på Apoteksgruppen, till Dagens Apotek.

Konkurrensen om studenterna verkar ha hårdnat. Tidigare var det upp till respektive apoteksägare att besluta om villkoren för praktiken, varav somliga erbjöd pengar medan andra inte gjorde det. Nu har Apoteksgruppen beslutat att alla praktikanter ska få en penninggåva. Fast storleken på den är hemlig – av just konkurrensskäl.

– Vi har valt att inte kommunicera summor för gratifikationen externt då det är en konkurrensfråga, och vi vill inte att våra konkurrenter ska få ta direkt del av den informationen, säger Sara Würtz.

Däremot är det ingen hemlighet att Apoteksgruppen kommer att erbjuda 115 praktikplatser till höstterminen. Förhoppningen är förstås att alla platser ska bli tillsatta.

– För oss är det ovanligt många, tidigare har vi haft mellan 40 och 50 praktikplatser, säger Sara Würtz.

Till skillnad från andra kedjor drivs Apoteksgruppens apotek av lokala småföretagare, vilket avspeglas i praktiken.

– Man jobbar väldigt nära med ägaren och får möjlighet att inte bara lära sig om kvalitetskrav, rådgivning och kundbemötande, utan också om entreprenörskap och företagande, säger Sara Würtz.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev