söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Apoteksgruppen ökar i rask takt

Publicerad: 28 april 2017, 13:49

Tony Johansson, vd.

För apotek som är anslutna till Apoteksgruppen ökade rörelseresultatet till 22,9 miljoner kronor för första kvartalet i år, från 14,7 miljoner kronor motsvarande period 2016.

Ämnen i artikeln:

Apoteksgruppen

Omsättningen under det första kvartalet ökade till 930,1 miljoner kronor, från 898,3 miljoner kronor första kvartalet i fjol. Det framgår av Apoteksgruppens kvartalsrapport som kom i dag.Siffrorna avser apoteksdrift inom Apoteksgruppen i sin helhet, det vill säga som om samtliga apotek ingick i en koncern.

Ökningen förklaras huvudsakligen av fler kunder samt fler anslutna apotek. Intresset är stort bland farmaceuter som vill starta eget eller som driver apotek och vill lansluta sig till kedjan, skriver Apotekgruppen.

”Vi håller våra marknadsandelar. Det pågående priskriget i e-handeln har påverkat även vår försäljning men vår affärsmodell bygger på en hög ambitionsnivå när det gäller att ge kunderna tillgång till kvalificerad rådgivning. Jag tror att det är ett skäl till att vi förvarar vår marknadsposition”, säger Tony Johansson, vd på Apoteksgruppen, i en rapportkommentar.

Under kvartalet öppnades fyra nya apotek i kedjan. Två har öppnats genom nyetableringar av befintliga medlemmar, i Sollentuna och Stenungsund. Det tredje genom anslutning av tidigare fristående apotek i Tullinge, som också öppnade ett apotek i Södra Station i Stockholm.

Relaterat material

Regeringen öppnar för olika köpare

”Glädjande om staten lämnar Apoteksgruppen”

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev