Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Apoteksinvigning fick ställas in

Publicerad: 17 augusti 2010, 11:56

I tisdags skulle Apoteket AB inviga ett nytt stort apotek. Men tillståndet var inte klart.


I fredags meddelade Apoteket AB att ett nytt apotek skulle invigas på tisdagen. Apoteket ligger i Kungens kurva, ett område med flera köpcenter och varuhus i Huddinge kommun söder om Stockholm. Någon invigning blev det dock inte.

– Det har blivit förskjutet, beroende på att Läkemedelsverket har svårigheter att hinna med. Vi fick veta det i går, sade Apotekets varumärkesdirektör Eva Fernvall i tisdags.

Enligt Eva Fernvall har inte Apoteket informerats om att det skulle vara några problem med företagets ansökan.

– Vi kommer att öppna inom en snar framtid, säger hon.

Annika Babra, gruppchef för området Sjukvård och detaljhandel på Läkemedelsverkets inspektionsenhet, känner inte till att Apoteket gått ut med information om en invigning. Och handläggningstiden för ansökan har inte överskridit det normala.

– Det kan dröja upp till 90 dagar, det är vårt arbetsmått, säger Annika Babra.

Tillståndet kommer inte att dröja länge till, men blir inte klart under denna vecka, enligt Annika Babra.

Under våren hade inspektionsenheten en pressad arbetssituation, eftersom de befintliga apoteken skulle ha sina tillstånd före den 30 juni.

– Då hade vi en väldigt snabb handläggningstid, men fick lägga många andra arbetsuppgifter åt sidan, säger Annika Babra.

Nu arbetar personalen även med ordinarie verksamhet och det kan därför ta längre tid innan beslut om apotekstillstånd fattas. Hittills har dock aldrig tidsgränsen på 90 dagar överskridits.

Apoteket i Kungens kurva är stängt tills vidare. Personalen arbetar i stället på andra apotek, enligt apotekschef Ann Råsten.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev