Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Apoteksmonopolet kvar längre

Publicerad: 5 Juni 2008, 13:05

Apoteksmonopolet kommer inte att slopas vid årsskiftet. Regeringen arbetar nu för att den nya lagen ska träda i kraft 1 juli 2009.


Det skriver socialminister Göran Hägglund (kd) i en debattartikel i Göteborgs-Posten i dag.

 För två veckor sedan skrev Dagens Medicin att avregleringen av apoteksmarknaden i praktiken kommer att försenas, eftersom Apotekets blivande konkurrenter inte anser att de hinner förbereda sig.

 Då höll Joakim Pettersson (kd), politiskt sakkunnig hos Göran Hägglund, fast vid att den nya lagen skulle träda i kraft den 1 januari 2009.

 Men nu backar alltså Göran Hägglund från detta.

  Det är viktigt att det blir rätt, snarare än att det går snabbt. Vi arbetar för att den nya lagen ska träda i kraft den 1 juli 2009 och att de nödvändiga förutsättningarna  för fungerande konkurrens då ska vara på plats , skriver han i debattartikeln.

Göran Hägglund skriver också att regeringen utsett styrelsen för det nya omstruktureringsbolaget. Ordförande blir Birgitta Böhlin, som i dag är vd och koncernchef för Samhall AB.

 Övriga ledamöter är Jan Forsberg, vd för SJ AB,  Ann-Christin Nykvist, tidigare jordbruks- och konsumentminister (s), Gunvor Engström, landshövding i Blekinge län och Sofia Wallström, departementsråd vid socialdepartementet med ansvar för processen kring omregleringen av apoteksmarknaden.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev