fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Apotekstjänst kan bli av med uppdrag

Publicerad: 10 december 2019, 06:39

Apotektjänst kan förlora 20 procent av sitt nuvarande uppdrag.

Apotekstjänst kan bli av med 20 procent av sitt uppdrag till regionerna i den så kallade femklövern efter nyår.
– Planen är att en region ska börja beställa från Onemed, säger Behcet Barsom (KD), ordförande i Varuförsörjningsnämnden.

Ämnen i artikeln:

Leveranskrisen

Malin Wernström

malin.wernstrom@dagensmedicin.se


Om Apotekstjänst inte har börjat leverera enligt avtal i januari kommer en av regionerna i den så kallade femklövern: Uppsala, Dalarna, Sörmland, Örebro län och Västmanland, att bryta sig ur samarbetet och i stället börja beställa sjukvårdsmaterial från Onemed. Det beslutades vid Varuförsörjningsnämndens möte under måndagen.

– Faktum är att leveranserna måste börja fungera på ett tillfredsställande sätt. Att komplettera med externa leverantörer, så som regionerna gör nu, fungerar inte i längden, säger Behcet Barsom.

Det betyder att Apotektjänst i så fall förlorar 20 procent av sitt nuvarande uppdrag.

– Det är inte alls bra, säger Örjan Frid, vd för Apotekstjänst.

Leveranserna från Apotekstjänst har börjat fungera bättre, det är både regionerna och företaget överens om. Men för att Apotekstjänst ska få behålla sitt ursprungliga uppdrag måste de leverera enligt avtal.

– Allt beror på Apotekstjänst nu. Klarar de av att börja leverera fullt ut de närmaste tre veckorna är det bra, säger Behcet Barsom.

Örjan Frid tycker att Apotekstjänst klarar leveranserna tillräckligt bra redan nu.

– Det finns ingen anledning att plocka in en ny leverantör nu. Vi klarar leveranserna ganska bra. Sedan går det ju att diskutera, vad är att vara i fas, och vad är ett normalläge, säger han.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev