Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Arbetsterapeuter krävs på återbetalning av lönehöjning

Publicerad: 4 Juni 2008, 12:19

Arbetsterapeuterna på Blekingesjukhuset fick för mycket i löneökning anser Landstinget Blekinge som vill ha avtalade pengar tillbaka. Facket säger nej och har begärt central förhandling.


Landstinget och facket, Förbundet Sveriges arbetsterapeuter, FSA, hade kommit överens om ett löneavtal för ett år som skulle ge de 25 arbetsterapeuterna på Blekingesjukhuset i snitt 1 000 kronor mer i månaden.

Den 27 maj redovisades avtalet och pengarna fördelades genom individuella lönesamtal med arbetsterapeuterna. Några timmar senare ångrade sig arbetsgivaren, som mejlade till facket med beskedet att de räknat fel. 100 kronor per person skulle dras tillbaka.

Facket anser dock att det avtal som träffats gäller. De har lämnat över frågan till ett centralt ombud som ska granska arbetsgivarens agerande.

– Lagt bud ligger. Om de räknar fel är det inte vårt problem. Jag har aldrig varit med om något liknande. Nu är det upp till arbetsgivaren att städa upp efter sig, säger Martin Gustafsson, lokal ombudsman för FSA till Blekinge Läns Tidning.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev