Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Årets handledare prisades vid läkarfullmäktige

Publicerad: 1 juni 2006, 11:53

Läkarna Kjell Furugård och Lena Lilja fick ta emot Läkarförbundets handledarpris, i samband med att föreningens fullmäktigemöte inleddes i Lund i dag.


Läkarförbundets handledarpris delas ut till två handledare varje år. Syftet är att stärka handledningens status och pristagarna nomineras av Sveriges yngres läkares förening, Sylf. Priset består av en prissumma på 10 000 kronor.

Kjell Furugård, specialist i gastroenterologi vid mag- och tarmmottagningen på Falu lasarett, får priset med motiveringen att "han genom skapandet av ett AT-centrum för studiero och gemenskap, inrättande av löpande föreläsningsschema, tillgång till handdatorer och medicinsk litteratur samt med sitt engagemang, som läkare och vän, i allra högsta grad bidragit till ett varmt välkomnande till arbetslivet".

Lena Lilja, specialist i allmänmedicin vid Brunflo vårdcentral i Jämtlands läns landsting, får priset med motiveringen att "hon som handledare är lyhörd och stöttande i underläkarens utveckling och vardag. Hon viker inte en tum i sin uppgift att stimulera sina adepter i processen".

Läkarförbundets fullmäktige inleddes i dag, torsdag, och fortsätter under fredagen.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev