Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Årets kvinnliga ledare utsedd

Publicerad: 2 juni 2010, 05:00

Årets kvinnliga ledare utsedd

Foto: Karin Norlén.

I dag delas Dagens Medicins nya pris Årets kvinnliga ledare ut. Vinnaren är chef inom psykiatrin. En barnmorska och en verksamhetschef inom kardiologi får hedersomnämnanden.


Årets kvinnliga ledare heter Karin Norlén, är divisionschef för psykiatrin på Akademiska sjukhuset i Uppsala, och är själv narkosläkare.

Juryn ger henne priset för att hon enligt motiveringen "genom ett visionärt och engagerat ledarskap lyckats vända stämningen i en stor organisation från uppgivenhet till entusiasm och delaktighet. Med sin förmåga att både se de stora strukturerna och de enskilda människorna har hon förmått skapa såväl bra samarbete i team som utveckling för de enskilda medarbetarna."

I juryn sitter företrädare för organisationer och företag. Bland de kriterier som juryn har tittat på finns förmåga att skapa ett gott klimat på arbetsplatsen, att utveckla medarbetarna efter individens möjligheter och att utveckla och förändra verksamheten.

Pristagarna presenteras i dag i samband Dagens Medicins ledarskapsdag för kvinnor i sjukvården på Historiska museet i Stockholm. Karin Norlén får ett diplom och en statyett som ett bevis på sitt framgångsrika ledarskap.

Relaterat material

Här är alla 52 nominerade

Dagens Medicin startar nätverket Kvinnor leder vården

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev