Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Astra Zeneca säljer Alvedon

Publicerad: 21 november 2008, 13:48

Astra Zeneca säljer Alvedon

Astra Zeneca säljer flera receptfria läkemedel till det brittiska läkemedelsföretaget Glaxosmithkline. Affären är värd nästan två miljarder svenska kronor.


Affären mellan Astra Zeneca och Glaxosmithkline gäller flera receptfria läkemedel som säljs på den nordiska marknaden. Bland annat ingår de smärtstillande medlen Alvedon och Reliv, Nexeril/Nasin mot nästäppa och Duroferon för behandling av järnbrist.

Nu tar Glaxosmithkline över produkterna för motsvarande 1,8 miljarder svenska kronor.

– För Astra Zeneca som satsar på forskning och utveckling av nya receptbelagda läkemedel är den lokala, receptfria produktportföljen inte längre någon kärnverksamhet. Vi tror att de avyttrade produkterna har bättre förutsättningar för vidareutveckling med en ägare som fokuserar på egenvård, säger Håkan Wickholm, vice president för Mature Brands på Astra Zeneca, i ett pressmeddelande.

Samtidigt som Astra Zeneca renodlar verksamheten fortsätter företaget att slimma organisationen. Det senaste beskedet är att personalstyrkan i Sverige ska minskas med ytterligare 600 heltidstjänster på två år. Bland annat kommer förpackningsanläggningen i Umeå att läggas ned.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev