Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Astra Zeneca samlar ansvar för forskning och utveckling

Publicerad: 26 maj 2010, 13:22

Britten Martin Mackay har utsetts till övergripande chef för all forskning och utveckling på Astra Zeneca. Samtidigt kommer svensken Anders Ekblom att avgå från företagets koncernledning.


Ämnen i artikeln:

Läkemedel

Som en del i en omstrukturering av Astra Zenecas organisation för forskning och utveckling meddelar nu företaget att man kommer att utse skotten Martin Mackay till ny forskningschef.

Tidigare har ansvaret för forskning och utveckling på Astra Zeneca varit uppdelat på två personer, en med ansvar för den tidiga forskningen och en med ansvar för den mer klinska forskningen.

Svensken Anders Ekblom har sedan januari 2009 varit chef för den kliniska forskningen. Det kommer han att fortsätta vara, men han kommer nu att rapportera till den övergripande forskningschefen Martin Mackay.

Samtidigt kommer Anders Ekblom avgå från Astra Zenecas koncernledning. Därmed kommer det inte längre finnas någon svensk i koncernledningen för det svenskbrittiska företaget.

Tidigare i år avgick svensken Bo Angelin från företagets styrelse, där nu Marcus Wallenberg är ensam svensk.

Martin Mackay, som är mikrobiolog med doktorshatt i molekylär genetik, tillträder sin tjänst den 1 juli. Han kommer närmast från en chefsposition på läkemedelsföretaget Pfizer.

Ämnen i artikeln:

Läkemedel

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev