Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

AT-läkaren måste ta eget ansvar för lönen

Publicerad: 18 april 2005, 09:10

Förra året infördes individuell löneförhandling för AT-läkare. - Det är ert ansvar att få en bra lön för ingen annan kommer att ta det ansvaret, säger Jan Larsson, kanslichef på Sveriges yngre läkares förening, Sylf.


Frågorna är många och intresset stort när Jan Larsson ger råd om vad som är viktigt att tänka på vid löneförhandlingar. Budskapet är tydligt - en bra lön är AT-läkarens eget ansvar. Även om det bara finns utrymme att påverka lönen marginellt ska AT-läkaren kräva individuella lönesamtal och förbereda sig väl inför det.

- Om ni får 200 kronor mer har inte så stor betydelse, men ni har tagit ansvar för er egen lönebildning och det spelar roll i längden. Fokusera på att det är ert ansvar för att få en bra lön, för ingen annan kommer att ta det ansvaret, säger Jan Larsson.

En särskild uppmaning riktas till de kvinnliga AT-läkarna. Under AT-tiden är löneskillnaderna mellan män och kvinnor bara några hundralappar, till nackdel för kvinnorna, men på överläkarnivå ökar glappet till flera tusenlappar.

- Systematiskt tjänar tjejer lite mindre och skillnaderna ökar med åren. Varför är det så? Det är bara ni som kan sätta stopp för det, säger Jan Larsson.

Bra säljargument viktigt  Han understryker vikten av att skaffa sig en god överblick över löneläget inför förhandlingarna. Läkaren ska samla på sig sina bästa "säljargument" och även fundera på om det finns alternativa jobb - då förbättras förhandlingspositionen betydligt. Och om förhandlingarna går trögt - avbryt och boka nytt möte senare.

- Det finns en tendens att arbetsgivaren vill stöka över förhandlingarna så snabbt som möjligt. Det ger intrycket av att det är ointressant. Det måste ni motverka med alla medel för ni måste få arbetsgivaren att fatta att det är viktigt.

Föreslå lön med prutmån  En vanlig fråga är om man ska ta till prutmån eller inte vid löneförhandlingarna. Och enligt Jan Larsson beror det på hur angelägen tjänsten känns.

- Om ni verkligen vill ha jobbet så lägg på en ordentlig prutmån, men om det finns alternativ så ange exakt vilken lön ni vill ha. Då har ni satt en prislapp på hur mycket ni är värda, säger han.

Jessica Nordin

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev