Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Åtta landsting gav högst lönelyft till Vårdförbundet

Publicerad: 4 Juni 2008, 11:17

På flera håll i landet har sjuksköterskorna lyckats lyfta sina löner betydligt mer än läkarna de senaste åren. – Vårdförbundet har haft ett bättre förhandlingsläge, säger Jonas Wallvik, ordförande i Medelpads läkarförening.


På flera håll i landet har sjuksköterskorna lyckats lyfta sina löner betydligt mer än läkarna de senaste åren.

– Vårdförbundet har haft ett bättre förhandlingsläge, säger Jonas Wallvik, ordförande i Medelpads läkarförening.

Mellan åren 2002 och 2007 lyckades både läkarna och Vårdförbundets medlemmar (sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor) höja sina löner med 15 procent. För läkarnas del ökade genomsnittslönen från 43 097 kronor till 49 578 kronor. Bland sjuksköterskorna steg snittlönen från 21 356 kronor till 24 577 kronor per månad under samma period.

Mer till läkarna i Stockholm

Men i flera landsting har Vårdförbundets medlemmars löneutveckling utklassat läkarnas. Dagens Medicin har räknat ut löneutvecklingen i samtliga landsting och regioner åren 2002–2007. I fyra landsting har läkare och sjuksköterskor fått ungefär samma lyft i procent räknat. I åtta landsting, bland annat Stockholm, Västra Götaland och Skåne, har läkarna fått ett par procentenheter mer än sjuksköterskorna. I övriga åtta landsting är det sjuksköterskorna som har lyft lönerna mest – i fyra av dessa har löneutvecklingen varit mellan 8 och 12 procentenheter högre än läkarnas.

Ett exempel är Landstinget Västernorrland. Under åren 2002–2007 ökade läkarnas löner från 46 316 kronor till 49 807, vilket motsvarar en löneökning på 7,5 procent. Samtidigt lyfte Vårdförbundets medlemmar sina löner med 15,3 procent, från 20 979 kronor till 24 187 kronor per månad.

Jonas Wallvik, ordförande för Medelpads läkarförening, är inte förvånad.

– Arbetsgivaren har inte satsat på läkarna utan prioriterat andra grupper de senaste åren. När Härnösands sjukhus avvecklade verksamhet försvann en del sjukskötersketjänster. Det bidrog till att vi fick en lite svagare förhandlingsposition jämfört med dem, säger han.

Enligt Jonas Wallvik har läkarna i Västernorrland inte fått mer än 2 procent i de lokala varven de senaste tre åren. Samtidigt finns det ett stort antal vakanser vilket gör att landstinget har tvingats att ta in hyr­läkare.

– Det här kommer att slå tillbaka på arbetsgivaren. Höjer man inte lönerna blir det svårt att rekrytera läkare. Att hyra in stafettläkare kostar enorma pengar som man borde satsa på de fast anställda i stället.

Inte nöjda medlemmar

Även i Landstinget Blekinge har Vårdförbundets medlemmar lyckats bra. Perioden 2002–2007 ökade deras snittlöner med hela 22,5 procent, från 20 886 kronor till 25 579 kronor. Läkarna hade under samma period en löneutveckling på 10,7 procent, från 46 613 kronor till 51 619 kronor.
Vårdförbundets ordförande i Blekinge, Annika Wåhlin, ser framför allt två förklaringar till de höga löneökningarna:

– Vi hade några dåliga år som gjorde att vi släpade efter. Det har gett oss kraft. Men den främsta framgångsfaktorn är att vi har jobbat väldigt aktivt med den lokala lönebildningen. Tillsammans med arbetsgivaren har vi gått igenom vad som prioriteras och värderas utifrån kompetens och erfarenhet.

Samtidigt betonar Annika Wåhlin att det höga utfallet inte betyder att medlemmarna är nöjda.

– Även om utfallet är dubbelt så högt som läkarnas så har vi fått mindre än läkarna i kronor räknat. Det är viktigt att komma ihåg, säger hon.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev