Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Avhoppad chef byter <BR>till Smittskyddsinstitutet

Publicerad: 19 maj 2010, 12:37

Socialstyrelsens generaldirektör Lars-Erik Holms forna fiender fortsätter att fly till Smittskyddsinstitutet. I dag, onsdag, utsågs Thomas Tegenfeldt till ny avdelningschef på myndigheten.


Som Dagens Medicin tidigare berättat har det stundtals stormat rejält på Socialstyrelsen de senaste åren, allt sedan Lars-Erik Holm utsågs till generaldirektör i mars 2008.

Den mest offentliga konflikten stod mellan Lars-Erik Holm och Socialstyrelsens dåvarande chefsjurist, Nils Blom, som under stort buller och bång lämnade sin tjänst i december 2008.

Ett knappt år senare var det dags igen, då Thomas Tegenfeldt, dåvarande chef för hälso- och sjukvårdsavdelningen, slutade som chef efter en konflikt med Lars-Erik Holm.

– Jag och Lars-Erik Holm känner inget förtroende för varandra, så jag tog konsekvensen av det och slutade, förklarade Thomas Tegenfeldt för Dagens Medicins pappersutgåva i september 2009.

Under tiden hade Smittskyddsinstitutets förre generaldirektör, Ragnar Norrby, gått i pension och efterträtts av Johan Carlson, tidigare chef för tillsynsavdelningen på Socialstyrelsen. I december 2009 rekryterade han juristen Nils Blom till sin nya myndighet och nu, ett halvår senare, utser han alltså Thomas Tegenfeldt till ny chef för avdelningen för analys och prevention.

Samtidigt utsåg Johan Carlson även Lars Engstrand som chef för avdelningen för bioberedskap och miljö samt Rigmor Thorstensson som chef över avdelningen för diagnostik och uppföljning, meddelar Smittskyddsinstitutet, SMI.

Huruvida Johan Carlson ämnar fortsätta att rekrytera före detta arbetskamrater från Socialstyrelsen framgår dock inte av pressmeddelandet.

Dagens Medicin har sökt Thomas Tegenfeldt för en kommentar utan resultat.

Relaterat material

Nils Blom får nytt toppjobb

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev