Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Avskedad sjuksköterska minns inte ambulansfesten

Publicerad: 10 december 2009, 10:44

En ambulanssjuksköterska som fått sparken för att ha dragit i sig lustgas på en vild personalfest i Östersund kräver nu jobbet tillbaka. (Ny version 11.44)


– Jag har blivit syndabock för 98 års försyndelser i det här huset. Nu var det dags att offra någon och då blev det jag, säger mannen till Länstidningen Östersund.

Dagens Medicin har vid fler tillfällen den senaste veckan skrivit om en vild personalfest i Östersund som slutade med att flera sjuksköterskor och läkare drog i sig lustgas, stack varandra med kanyler och förstörde i en ambulans. Enligt landstingsledningen fick det konsekvensen att utryckningsfordonet blev obrukbart.

Två läkare och två ambulanssjuksköterskor har sedermera tilldelats skriftliga varningar. En av de ambulanssjuksköterskor som deltog i festen har dessutom varslats om avsked. I torsdagens utgåva av Länstidningen Östersund pratar han anonymt ut om vad som hände på personalfesten – i alla fall det han minns.

– Det stod skrivet att vi skulle tömma baren. Alla som var med visste vad det handlade om och redan i ett tidigt skede på kvällen hade några av deltagarna fyllnat till. Så att kalla det en lugn tillställning kan jag inte hålla med om, säger mannen.

Varför personalen beslutade att dra i sig lustgas är fortfarande oklart.

– Hur det här gänget på sju personer, där jag ingick, hamnade i ambulanshallen och varför är dolt i dunkel. Jag har pratat i telefon med några andra som var med, men ingen har något egentligt minne av vad som hände, men jag kommer ihåg att vi så småningom satte oss i en av ambulanserna och började dra i oss lustgas.

Även om mannen inte förnekar vad som hände i ambulansen känner han sig orättvist utpekad och uthängd av landstinget. Han säger också att han kommer att kämpa för att få tillbaka sitt jobb.

Landstingets motivering till att mannen har varslats om avsked är att han varit inblandad i en liknande incident tidigare.

Relaterat material

Läkare får skriftliga varningar för vild efterfest i ambulans

Landstingsanställda utreds efter festande i ambulans

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev