Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Avstängd LV-chef stämmer staten

Publicerad: 9 juli 2015, 11:18

Foto: Staffan Claesson, Bildbyrån

Den chef som sedan den 28 april är interimistiskt avstängd från sin anställning på Läkemedelsverket, LV, accepterar inte det beslut om uppsägning som verkets personalansvarsnämnd fattade den 2 juli.


– Min klient och jag meddelade i tisdags att vi kommer att väcka talan mot personalansvarsnämndens beslut vid Uppsala tingsrätt. Vi lämnar in en stämningsansökan inom några veckor, säger den avstängda chefens juridiska ombud Kristina Ahlström, till Läkemedelsmarknaden.

Kristina Ahlströms klient kommer i stämningsansökan att begära att domstolen ska ogiltigförklara personalansvarsnämndens beslut om uppsägning. Beslutet om uppsägning är baserat på en utredningspromemoria, skriftliga inlagor från chefen och förhör vid personalansvarsnämndens möte.

– Det är upp till arbetsgivaren att bevisa att en uppsägning sker på saklig grund. Vi anser att de dokument och annat underlag som ska underbygga anklagelserna mot min klient inte utgör någon saklig grund för uppsägning, säger Kristina Ahlström, till Läkemedelsmarknaden.

Relaterat material

Läkemedelsverket säger upp avstängd chef

Avstängd chef får inte ta del av skäl till utestängningen

Avstängd chef kräver jobbet tillbaka

Avstängda chefens ombud berättar om anklagelserna

Hög chef avstängd från Läkemedelsverket

ELIN ROSLYNG

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev