Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Avtal med Medhelp förlängs

Publicerad: 13 juni 2013, 10:24

Västmanlands landstingsdirektör meddelar att avtalet med Medhelp förlängs.


Medhelp ansvarar för ambulansdirigeringen i Landstinget i Uppsala län, Landstinget Västmanland, Landstinget Sörmland och Region Gotland. Företaget har krävt en högre ersättning för att klara sitt uppdrag, men landstingen sade till en början nej.

Nu står det klart att avtalet mellan Medhelp och landstingen förlängs till mitten av november.

– Det här innebär att vi har gjort en överenskommelse för de närmaste månaderna utifrån att Medhelp har deklarerat en avsikt att sluta leverera sina tjänster den 19 juni. Vi har kommit överens om ett tilläggsavtal där vi fortsätter vår avtalsrelation i fem månader till, så att vi får rum och tid att i lugn och ro få till övergången av ambulansdirigeringen till landstingen, säger Monica Berglund, landstingsdirektör i Västmanland, till Dagens Medicin och fortsätter:

– Det här är ett tidsbegränsat avtal för att se till att vi har en samhällskritisk tjänst. Vi är väldigt nöjda med att vi nu har kunnat säkra den här tjänsten. Vi går nu in i en sommarperiod, som alltid är extra sårbar. Vårt fokus nu är att säkra att vi får en bra övergång.

Landstinget i Uppsala län uppger i ett pressmeddelande att Medhelp  kommer att få en extra  ersättning om två miljoner kronor per månad  under de kommande fem  månaderna.

ANIA OBMINSKA

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev