Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Bakläxa från centrala nämnden

Publicerad: 22 April 2008, 10:07

Den centrala nämnd som tillsatts för att bedöma om några av Vårdförbundets varsel är samhällsfarliga har skickat tillbaka samtliga ärenden till de lokala parterna och uppmanat dem att försöka lösa tvisterna.


Nämnden sammanträdde första gången i går eftermiddag, men tog inte ställning till några ärenden.

I stället har man skickat ett brev till parterna i de aktuella landstingen, där man uppmanar dem att göra ytterligare försök att lösa tvisterna.

– Det är ju lokalt som kunskapen finns om verkningarna, den finns ju inte i ett sammanträdesrum i Stockholm, säger Mats Svegfors, som leder nämnden, till TT.

I brevet till parterna skriver Mats Svegfors bland annat att "nämnden konstaterar att ett i förhållande till varslens omfattning stort antal ärenden hänskjutits till nämnden".

Runt 1 000 av de 3 500 sjuksköterskor, röntgensjuksköterskor, barnmorskor och biomedicinska analytiker som skulle ha gått ut i strejk i går har ännu inte kunnat göra det, eftersom arbetsgivarna menar att det skulle vara samhällsfarligt.

Om parterna inte lyckas komma överens, lokalt eller med hjälp av de centrala parterna, kallar den centrala nämnden dem till ett sammanträde på onsdag eftermiddag, den 23 april.

Läs den centrala nämndens brev här Läs allt om Vårdförbundets lönestrid. Klicka här.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev