tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Barbro Westerholm vill ha svar om ME-sjuka

Publicerad: 11 mars 2014, 05:30

Folkpartisten Barbro Westerholm liknar ME-sjukas situation vid den för elallergiker och undrar vad Socialstyrelsen tänker göra åt saken.


JK

Jens Krey

jens.krey@dagensmedicin.se


I ett mejl till Socialstyrelsens generaldirektör Lars-Erik Holm undrar riksdagsledamoten Barbro Westerholm (FP) om myndigheten planerar att skriva något om diagnosen myalgisk encefalomyelit, ME, även kallad kroniskt trötthetssyndrom, CFS.

Det handlar ju om människor som upplever att vården inte alltid bemöter dem på ett positivt sätt om som betraktar dem som psykiskt sjuka. Litet likt situationen för dem som kopplar sina symtom till amalgamplomber och elallergi. I de senare fallen har vi ju inte vetenskapliga bevis för vad deras symtom beror på men de måste tas på allvar.

Lars-Erik Holm svarar att Socialstyrelsen vet om att det är en patientgrupp som i dag upplever att den inte får adekvat vård.

Vi kommer under 2014 att göra en förstudie för att undersöka vilket vetenskapligt underlag som finns i dagsläget kring CFS/ME, och kommer utifrån den förstudien att besluta hur man eventuellt går vidare med andra aktiviteter , skriver han.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev