Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Barnläkare tar över Blekingesjukhuset

Publicerad: 7 september 2015, 12:03

Lars Almroth lämnar rollen som verksamhetschef för barn och ungdomsvård i Skåne för ett större uppdrag.


Ämnen i artikeln:

Region SkåneLandstinget BlekingeBlekingesjukhuset

Efter tio år på barnkliniken vid Centralsjukhuset i Kristianstad blev Lars Almroth verksamhetschef där år 2011. Och när Region Skåne senast gick igenom en stor omorganisation häromåret tog han rollen som verksamhetschef för barn och ungdom inom Skånevård Kryh, som innefattar primärvården i östra Skåne, sjukhusen i Kristianstad, Ystad och Hässleholm.

Nu är det alltså dags för nästa steg. I dag beslutade landstingsstyrelsen i Landstinget Blekinge att han ska ta över Blekingesjukhuset från den 1 januari nästa år.

– Det är klart att storleksmässigt är det ett stort steg. Men annars tror jag man har samma utmaningar, fast i större skala, säger Lars Almroth till Dagens Medicin.

Hur utmaningarna ser ut för just Blekinge har han ännu inte klart för sig i detalj.

– Men de brukar handla om kompetensförsörjning som man måste klara av, ökade möjligheter till utredningar, behandlingar och mediciner samtidigt som man har en förändrad befolkningsprofil.

Det han framför allt hoppas ta med sig är engagemanget för att utveckla sjukvården och ett ”kommunikativt ledarskap”.

– Jag har haft en bra dialog med personalen och verksamheterna. Mitt jobb kommer ju att vara att se till att de har möjligheter att göra sitt jobb.

Vad kommer du att sakna med ditt nuvarande jobb?

– Kolleger och medarbetare på barnkliniken. Och barnen, väldigt mycket. Jag har fortsatt att jobba lite kliniskt och det kommer jag att sakna nu.

Om Lars Almroth

Aktuell: som tillträdande sjukhuschef.

Bakgrund: barnläkare, skolöverläkare hos friskolan Pysslingen, verksamhetschef vid barnkliniken på CSK, verksamhetschef för området barn och ungdom inom SKånevård Kryh.

Född: 1971.

Favoritroman: "Mig äger ingen" av Åsa Linderborg.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev