Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Barnsjukhus ger vård som julklapp till kändisföräldrar

Publicerad: 30 december 2009, 13:27

Barnsjukhus ger vård som julklapp till kändisföräldrar

Barnsjukhuset Martina provar annorlunda marknadsföring - ger presenter till kändisar.


Spikmatta släng dig i väggen! Enligt barnsjukhuset Martina i Stockholm är en sjukvårdsförsäkring årets julklapp.

Lagom till julen lanserade det privata sjukhuset ett presentkort värt 2 350 kronor, vilket täcker ett års sjukvårdsförsäkring. För att målgruppen skulle få nys om presentkorten beslutade sjukhuset att testa ett välbeprövat marknadsföringsknep ­- ge bort ett antal gratisexemplar till bloggande kändisar och hoppas att de som tack gör reklam på sina bloggar.

- Vi vill tala om att vi finns till. Vi måste marknadsföra oss. Vi kan inte bara öppna och vänta på att patienterna kommer, säger Martinas kommunikationschef Jan Buckhöj, som inte ser några etiska problem med marknadsföringen, till Expressen.

Pernilla Wahlgren och Hannah Graaf är två av kändismorsorna som fått presentkort och som sedermera valt att skriva om sjukhuset på sina bloggar.

Som julklappstips kan jag tipsa om att det går att köpa färdiga presentkort på årsabonnemang på Martinas hemsida. Det blir i alla fall min julklapp till min brorsdotter i år och jag vet att jag kommer att göra hennes föräldrar jätteglada , skriver Pernilla Wahlgren enligt Expressen.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev