Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bengtsson-Rijavec slutar

Publicerad: 3 mars 2017, 14:52

Bild: Christiaan Dirksen

Skånes hälso- och sjukvårdsdirektör Ingrid Bengtsson-Rijavec slutar.


I ett pressmeddelande från Region Skåne uppger regiondirektör Alf Jönsson och hälso- och sjukvårdsdirektör Ingrid Bengtsson-Rijavec att de ”i bästa samförstånd” enats om att den senare ska lämna sitt uppdrag.  ”Ingrid har gjort ett gediget arbete med att utveckla Region Skånes kunskapsstyrning och ta viktiga steg i arbetet mot en mer tillgänglig vård”, skriver Alf Jönsson i pressmeddelandet.

Enligt Ingrid Bengtsson-Rijavec är det helt hennes eget beslut att hon nu väljer att lämna sin post.

– Jag har arbetat i Region Skåne i 16 år och som hälso- och sjukvårdsdirektör i fem år. Jag jobbar 70 timmar i veckan och har inte haft tid att fundera över vad jag vill göra framöver. Nu vill jag ta mig tid att fundera över det och tycker att det är dags att någon annan tar över den här rollen, säger hon till Dagens Medicin.

Vad ska du göra när du slutar?

– Jag har inte varit ledig mer än tre veckor i sträck sedan jag var föräldraledig för snart 17 år sedan. Så jag ska ta tid att vara ledig och fundera. Och sedan får vi se om det dyker upp några spännande erbjudanden.

Vad är du mest nöjd över att ha uträttat i din roll i Region Skåne?

– Det som har drivit mig har varit att arbeta med kvaliteten i vården. Jag är stolt över det vi tillsammans har åstadkommit när det gäller kunskapsstyrning i sjukvården och förbättringarna i kvalitetsarbetet.

Rita Jedlert tar över som tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör från 13 mars till dess att regionen har rekryterat en ny direktör.

SAMUEL ÅSGÅRD

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News