Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Beslut om sjukförsäkring bromsades i riksdagen

Publicerad: 22 juni 2011, 13:06

Riksdagen skulle i dag ha röstat om förslag till förändringar i sjukförsäkringen. Men det blev inget beslut och nu vill oppositionen att riksdagen extrainkallas.


Socialförsäkringsutskottet vill att regeringen ska föreslå ändringar när det gäller sjukersättning och att förändringarna ska göras vid årsskiftet. Det handlar bland annat om förändrade kriterier vid prövning av arbetsförmågan efter dag 180 i sjukperioden.

Men utskottet var oenigt och ledamöterna från M, FP, C och KD hade reserverat sig mot förslaget. Efter en lång debatt i riksdagen var det i dag dags för omröstning.

I stället för att besluta om själva förslaget bestämde riksdagen att skicka tillbaka ärendet till socialutskottet. En sådan återremittering kräver bara stöd från en tredjedel av ledamöterna.

Förslaget om förändringar av sjukförsäkringen kommer ursprungligen från MP, V och S. De partierna vill att riksdagen extrainkallas nästa vecka för att ta upp frågan på nytt. Enligt nyhetsbyrån TT satt gruppledarna på onsdagseftermiddagen i möte med riksdagens talman för att diskutera ett extrainkallande av riksdagen.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News