Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Besvikna sparare ger upp kampen mot Salus Ansvar

Publicerad: 20 maj 2010, 13:59

De missnöjda pensionssparare i Salus Ansvar Liv som planerat att driva en process mot försäkringsbolaget Salus Ansvar ger nu upp.


– Det är sorgligt att vi inte kom vidare och att de ansvariga inte kommer att ställas till ansvar för att de lurat spararna på pengar. Men samtidigt vill jag tacka alla våra engagerade medlemmar, säger Erik Elmstedt, ordförande i föreningen Grupptalan mot Salus Ansvar och verksam som ortoped vid Södersjukhuset i Stockholm.

Föreningen bildades efter att främst Erik Elmstedt hade grävt fram uppgifter som tyder på att Salus Ansvar AB har mjölkat sitt livbolag Salus Ansvar Liv på pengar via så kallad förtäckt vinstutdelning. Detta skedde bland annat genom att livbolaget hade fått betala höga avgifter till Salus Ansvar AB. Dessa avgifter fick spararna, varav många är läkare, i Salus Ansvar Liv i förlängningen betala i form av sämre avkastning på sina besparingar.

När föreningen Grupptalan mot Salus Ansvar bildades var målet att sammanlagt 2 000 sparare skulle bidra med 500 kronor vardera så att föreningen skulle ha ekonomiska muskler för att driva en process mot företaget. Men medlemsantalet har stannat vid cirka 700.

– Tillströmningen av nya medlemmar är nu väldigt liten. Och de 350 000 kronor som vi har i dag räcker inte för att driva detta vidare. Därför har vi beslutat att pengarna ska återföras till medlemmarna, säger Erik Elmstedt.

Eftersom många medlemmar inte lämnat kontonummer eller liknande till föreningen måste de som vill få tillbaka sin medlemsavgift gå in på Grupptalan mot Salus ansvars hemsida, där det finns uppgifter om hur pengarna betalas tillbaka.

Läs mer:

Grupptalan mot Salus Ansvars hemsida

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev