Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Birgitta Rydberg manar på vårdutredning för papperslösa

Publicerad: 16 december 2011, 14:20

Sjukvårdslandstingsrådet i Stockholm Birgitta Rydberg (FP), ber i ett öppet brev till migrationsminister Tobias Billström (M) att han ska sluta förhala utredningen om vård för papperslösa.


Birgitta Rydberg skriver i brevet att hon vill medverka till att personer som befinner sig i Sverige utan giltiga papper ska ha rätt till hälsoinsatser och sjukvård. Hon skriver vidare att en hållbar lösning av vårdfrågan för papperslösa kräver en lagreglering, inte minst för att ge vårdpersonalen tydliga och trygga arbetsförutsättningar. Därför vill hon att en utredning med förslaget att lagreglera vård av papperslösa ska skickas vidare på lagrådsremiss.

Hon vädjar till migrationsminister Tobias Billström och hans parti att  sluta förhala denna process och i stället medverka till att denna viktiga utredning och dess förslag kan föras vidare .

Brevet finns publicerat på Birgitta Rydbergs blogg och i brevet vädjar hon också till migrationsministern att utifrån humanitära skäl ompröva beslutet att utvisa den 91-åriga Ganna Chyzhevska till Ukraina.

LINDA PERSSON

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev