Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Blekinges nye landstingsdirektör

Publicerad: 17 februari 2011, 15:23

Blekinges nye landstingsdirektör

Landstinget Blekinge får ny direktör, som vet att minska kostnaderna. Peter Lilja tar nu över och hugger tänderna i landstingets underskott på 200 miljoner kronor.


Som servicedirektör i Landstinget Blekinge har Peter Lilja genomfört ett omfattande effektiviseringsarbete. Under de senaste två åren har kostnaderna för service minskat stadigt, verksamheten har sparat 50 miljoner kronor på två år.

Nu hoppas landstingsledningen att han – som landstingsdirektör – ska få landstingets ekonomi på fötter.

– Peter Lilja är en omvittnat duktig chef och jag är mycket glad över att han har tackat ja, säger landstingsstyrelsens ordförande Kalle Sandström, S.

Peter Lilja har arbetat inom Landstinget Blekinge i 25 år, bland annat som verksamhetschef och ställföreträdande personaldirektör.

– Självklart blir det en stor utmaning för mig och jag är mycket ödmjuk inför uppgiften. Men jag tror att jag har rätt förutsättningar för att klara uppdraget. Jag tror också att det går att förbättra ekonomin och samtidigt kunna erbjuda blekingarna en god vård av hög kvalitet. Hade jag inte trott på det hade jag inte tackat ja till jobbet, säger han i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev