tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Blekingesjukhuset i Karlshamn årets raket på AT-rankingen

Publicerad: 15 september 2005, 13:19

I dag presenterade Sveriges yngre läkares förening, Sylf, årets upplaga av AT-rankingen. Karlshamn är den AT-ort som stigit högst på rankingen sedan förra året.

Ämnen i artikeln:

Landstinget BlekingeBlekingesjukhuset

För sjätte året i rad har Sveriges yngres läkares förening, Sylf, låtit landets AT-läkare sätta betyg på sjukhusen och de olika tjänstgöringsavsnitten. Precis som tidigare år är det de mindre sjukhusen som placerar sig högst upp i rankingen.

Listan toppas av sjukhusen i Eksjö, Kungälv och Norrtälje.   Blekingesjukhuset Karlshamn har stigit från en plats i nedre halvan av förra årets ranking in på topp fem. Sämst betyg från AT-läkarna får Piteå följt av Köping/Västerås och Vrinnevisjukhuset i Norrköping.

Stockholmssjukhusen och universitetssjukhusen får jämförelsevis låga betyg av AT-läkarna. De enda universitetssjukhus som placerar sig i den övre halvan av listan är Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg, plats 24, och Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge, plats 16.

- De stora universitetssjukhusen behöver inte anstränga sig för att AT-läkarna ska söka dit. De små sjukhusen måste jobba hårdare för att kunna konkurrera och få framtida specialister som stannar kvar på orten. Därför hamnar vissa av dem också högre upp på rankingen år efter år, säger Charlotta Sävblom, ordförande i Sylf.

Hon pekar på att AT-läkaren ofta kommer i skymundan ute på klinikerna på de stora universitetssjukhusen.   På ett mindre sjukhus är det lättare att komma bort från anonymiteten och i stället räknas som en kollega till de äldre läkarna.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev