Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bra betyg för upphandling av S:t Göran

Publicerad: 23 maj 2013, 10:57

Landstingsrevisorerna i Stockholm ger upphandlingen av vården vid S:t Görans sjukhus positiva omdömen, men även viss kritik.


Ämnen i artikeln:

Capio S:t Görans sjukhusStockholms läns landsting

Landstingsrevisorerna har nu granskat upphandlingen av vården vid S:t Görans sjukhus och uppger att det nya avtalet innebär en kostnadssänkning med 10 procent jämfört med det tidigare avtalet, står det i ett pressmeddelande.

Vårdpriset har också sjunkit, vilket är positivt för landstinget.

Landstingsrevisorerna tycker att avtalet med Capio AB kan användas för så kallad benchmarking mot andra sjukhus.

– I relation till det lägre priset vi har fått genom det nya avtalet, har kostnaden för upphandlingen varit väl motiverad och många av de lärdomar som vi fått i den här processen kommer att vara till stor nytta även för andra kommande upphandlingar, säger Anders Nettelbladt, ansvarig för upphandlingen av vården vid S:t Görans sjukhus, i pressmeddelandet.

Men landstingsrevisorerna riktar även viss kritik, mot konsultkostnaderna på cirka 70 miljoner kronor för stöd av främst jurister och ekonomer. Kostnader som enligt Anders Nettelbladt skulle ha uppstått oavsett om upphandlingen hade skett eller inte.

Avtalet mellan hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Stockholms läns  landsting och Capio AB om vården vid S:t Görans sjukhus gäller sedan  årsskiftet och till januari 2022.

ANIA OBMINSKA

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev