Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Brett utbud på årets Pharmada

Publicerad: 10 mars 2017, 08:28

När årets Pharmadan, som är en arbetsmarknadsdag för farmaceuter, ägde rum i Uppsala var det stundvis rejält trångt i lokalen.


I år var det en ovanligt stor bredd vad gäller utställarna. Representerat fanns allt från klassiker som apotek och fackförbund till landsting och kliniska prövningar. Även flera läkemedelsföretag syntes bland montrarna.

Enligt vice projektledare Ottilia Andersson ville kommittén kunna visa upp många olika karriärmöjligheter.

– Vårt mål var att få hit fler läkemedelsföretag så vi har ringt och mejlat. Det underlättar när man vet att de som varit tidigare är så nöjda. Totalt på mässan är det 37 anmälda utställare, varav två inte dykt upp.

Hon har, i egenskap av vice projektledare, haft två fullspäckade dagar. Dagen före mässan startade med tentamen på morgonen, följt av jobb med Pharmadan till midnatt. I går var det uppstigning klockan kvart i fem för att vara på plats vid sju. Men några spår av trötthet kan inte anas.

Hur har uppladdningen inför årets Pharmada sett ut?

– Den har varit intensiv nu på slutet. Men planeringen har pågått under längre tid, ända sedan september, så det har inte varit stressigt men som sagt intensivt.

Hur känns det nu?                                                                                             -

– Det känns riktigt, riktigt bra. Jättekul att se alla här. Bara glada och positiva miner så långt jag kan se.

Under mässan pågick kontaktsamtal som studenterna kunde anmäla sig till i förväg och totalt ägde 73 sådana samtal rum. Apotek Hjärtat hade även spontana samtal. Förutom det så anordnade även Kronans Apotek hade inspirationsföreläsning i en annan sal.

De mindre apoteksföretagens montrar utmärkte sig i vimlet. Vid Lloyds monter kunde den som var sugen göra en hudanalys medan Apoteksgruppen satsade på lotterihjul där vinsterna, som bestod av påsar med olika produkter, i hade namn som tentafest, tentaplugg, korridors-kit och dejt.

Efter Pharmadan väntade middag på kårhuset Farmen där studenter får ytterligare chans att mingla med utställarna.

Se även bildspelet ovan från Pharmadan, där apotek verkade vara en möjlig framtida arbetsplats enligt flera studenter.

EMILIA LARSSON

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News