Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Brister i skånsk psykiatri

Publicerad: 11 februari 2013, 08:49

Region Skåne riktar skarp kritik mot Capio Psykiatri och Aleris Psykiatri och kräver att de långa väntetiderna kortas.


Efter flera larm om brister lät Region Skåne en utomstående revisor göra medicinska revisioner av Capio Psykiatri och Aleris Psykiatri. Capio ansvarar för den specialiserade öppenvårdspsykiatrin för vuxna i sydöstra Skåne och Aleris för patienter i Kävlinge och delar av Lund.

De medicinska revisionerna visade på flera brister, rapporterar P4 Malmöhus. När det gäller Capio Psykiatri visade revisionen att det finns en mycket hög omsättning på läkare. Det finns också en stor brist på psykologer vilket har lett till långa väntetider för psykologisk behandling. Med anledning av revisionen kräver Region Skåne nu att Capio senast den 5 mars visar att de lever upp till avtalet när det gäller tillgången till psykologer. Annars kommer regionen att dra av 100 000 kronor i veckan på ersättningen till Capio.

När det gäller Aleris Psykiatri kräver Region Skåne bland annat att företaget ska redovisa hur köerna ska kortas till neuropsykiatriska utredningar och hur man kan utöka kvällsöppettiderna. Även för dessa brister måste en åtgärdsplan redovisas senast den 5 mars.

SAMUEL ÅSGÅRD

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News